נוימן חיינר אדריכלים | מרכז חדשנות ערערה

מרכז חדשנות ערערה

מרכז חדשנות ערערה

שטח: 500 מ"ר

שנה: 2019

הדמיות: אנדו סטודיו

רקע:

מרכז החדשנות תוכנן במבנה היסטורי, בן קומה אחת, על גבעה גבוהה הטובלת בצמחיה מקומית. המבנה בנוי בתצורת ח'  מסורתית סביב מבואה/חצר פתוחה. החצר המהווה חלק בלתי נפרד מאיכותו האדריכלית ומהמרחב השימושי שלו.  במסגרת התכנון המקורי של המבנה תוכנן חלל נוסף במפלס תחתון, תוך ניצול המדרון לטובת איורור ותאורה טבעית גם לחלל זה.

תאור:

במסגרת הפרויקט, המבנה וסביבתו ישופצו קליל, בעוד פנים המבנה ומבואת הכניסה יתוכננו מחדש כך שיהפוך להיות מרכז חדשנות, פורץ דרך ומעורר השראה. הפרויקט כולל ארבעה אגפים מרכזיים ורחבה מוצללת.

באגף המרכזי ימוקמו  24-30 עמדות עבודה בחלל עבודה פתוח, באותו האגף עם אורינטציה ברורה לנוף תוכנן חדר ישיבות רחב ידיים ובו מיטב הטכנולוגיה. מעברו של החלל הפתוח תוכנן אזור הסבה נמוך לטובת המתנה או פגישות א פורמליות. בסמוך, מטבח יצוגי מאובזר התומך את השימוש באזור זה כאזור דינאמי ולא מחייב ובו תכונה ערה. כמו כן, באגף זה ניתן למצוא שלושה חדרי דיונים לפגישות בפורומים מצומצמים יותר.

האגף המזרחי תוכנן כך שיוכל לתפקד כאגף עצמאי עם חדר ישיבות נוסף, אזור המתנה/פגישה א פורמאלי ומשרדים סגורים סביבו.

האגף המערבי תוכנן כאגף רב תכליתי גמיש בו ניתן לכנס פורומים גדולים, לקיים ארועי חברות, סדנאות, הרצאות, כנסים, דיוני שיתוף ציבור, חוגים וכו'. הוא כולל מטבחון ואזור אחסנה משמעותי.

חצר מוצלת ע"י פרגולה רחבת ידיים קושרת בין שלושת האגפים הבנויים. החצר מהווה את מבואת הכניסה לחללים ובנוסף מרחב לשהיה והתכנסות.  הצללה אפקטיבית, תאורה, גינון, מאווררי תיקרה  וריהוט גן עשיר הופכים אותה למרחב מזמין ופעיל התואם את האקלים המקומי ואת הרוח המקומית.

האגף הרביעי, אגף המייקרים, מתפקד באופן נפרד ונמצא במפלס נמוך משאר האגפים. באגף זה ניתן יהיה למצוא סדנא מאובזרת וחללי עבודה איכותיים לטובת מייקרים בתחומים שונים.

Design by MoZi