נוימן חיינר אדריכלים | בית ברעננה

בית ברעננה

מיקום: רעננה

שנה: 2011

שטח: 477 מ"ר

מגרש: 820 מ"ר

צוות תכנון במשרד: שרון נוימן, הילה צור

פיקוח: גיל אבין

תכנון נוף: רובין פורמן

צילום: עמית גושר

הבית תוכנן עבור משפחה גדולה, והפרוגרמה היתה מעט פורמאלית ולא שגרתית.
בניגוד לרוב הבתים שתכננתי, כאן אין מרחבים פתוחים מרובי פונקציות – לכל פונקציה יש חלל משלה.
הפונקציות הרבות (בינן סלון המיועד רק לאירוח, חדר אוכל נפרד, מטבח, מבואה, חדר משפחה, mud room, חדר עבודה ועוד) מקבלות מבננים נפרדים.
לכל אחד מהם תוכנן גובה שונה, והשילוב בינם יוצר את המבנה השלם.
כל מבנן תחום בארבעה קירות בעובי 20 ס"מ, ובמפגשים מתקבל קיר כפול, בתוכו הוגדרו מעברים מודגשים.
עובי הקירות נוצל גם לצרכי אחסון.
החלוקה פתרה בעייה נוספת, והיא גגות הרעפים האדומים הנדרשים ברעננה. גג כזה קיים מעל כל מבנן, אך הם נסתרים לחלוטין: השטח המצומצם של כל אחד מהם גורם לגגות להיות נמוכים בהרבה מהרגיל.

Design by MoZi