נוימן חיינר אדריכלים | בית בסביון

בית בסביון

שנה: 2014

שטח: 380 מ"ר

מגרש: 1000 מ"ר

צוות תכנון במשרד: שרון נוימן, הילה צור

צילום: עמית גושר

שתי קוביות המופרדות במחבר יוצרות בית בצורת "ר". הקובייה הקדמית, בעלת החלל הכפול, מכילה את הפונקציות הציבוריות: מבואה, סלון, מטבח, פינת אוכל (בקומת הקרקע) וספרייה (בקומה הראשונה).

המחבר, ברוחב 4 מטר, ממשיך את הפטיו שמרכז את הבית סביבו, ומפריד בין האגף הפרטי לציבורי. האגף הפרטי הנו בן שלוש קומות: בקומת הקרקע הפרטיות הדרגתית, והקובייה כוללת שירותי אורחים, חדר כביסה וחדר משפחה ושני חדרי ילדים. הקומה העליונה היא של ההורים וכוללת גם מעבר בגשר דרך המחבר לספריה. קומת המרתף מוארת ומאווררת במיוחד על ידי פטיו גדול, ומכילה חדר אורחים, ממ"ד ומחסן.

הגשר המחבר את הקומה הראשונה "מטיל צל" על קומת הקרקע, ולפיו נקבע הריצוף: רצועת בטון בת 120 ס"מ, שלאורכה מתיישר גם האי במטבח. חומר הגמר של הגשר – עץ אורן מולבן, ממשיך גם כרצועה אל תוך חדר השינה והאמבטיה הפתוחה, כשמשני עבריו רצפת בטון. קליפות העץ המהוות את חיפוי הקרקע החיצוני בחזית נכנסות גם אל המחבר, ומדגישות את רצועת הבטון. הבריכה מחופה מרבלייט ונשפכת למפל לכיוון עצי הבמבוק.

נעשה שימוש נרחב גם בעצי במבוק יבשים כמעקות וקירות תוחמים בחצר. הבית מכיל נדנדות ופריטים תלויים רבים, כולל פינת ההסבה בפטיו ואף מיטה בחדר הילדים.

פיקוח: גדי גודוביץ', נעם יעקובסון

תכנון נוף והקמת גינה: נובט

קבלן: אלי רחום

חשמל: קובי רחום

חלונות פלדה בלגית: חיים – בלג'יו

נגרות: אורי הורוביץ

בריכה: אקוופולקו

דק, פרגולות וריהוט גן: רמי בן שבת

פרקט: פרקטים

כלים סניטריים, ברזים וריצוף: חזי בנק

בטון: פלס

גופי תאורה: אס טי אור, יאיר דורם

רהיטים: קנה קש, הרמוני

ספריית BambOOks ומשטחי מטבח: ארטן/בטונדה

Design by MoZi