נוימן חיינר אדריכלים | בית בחרוצים

בית בחרוצים

שנה: 2010

שטח מגרש: 940 מ"ר

שטח בנוי: 300 מ"ר

צוות תיכנון במשרד: שרון נוימן, שרון וולמן

צילום: עמית גושר

הבית בנוי על מגרש צר וארוך מאד והאתגר היוה ציר מחולל לתכנון. הפרוגרמה הגדירה בית גדול ומרווח תוך שמירה על האינטימיות והחיבור המשפחתי. הבית מתארגן סביב חצר מרכזית החבוקה בין החלל הציבורי לחדרי הילדים. מבין שלוש הסקיצות בחרו הלקוחות את זו שהולכת עם אורכו של המגרש. הבית מתוכנן על קומה אחת, גבוהה במיוחד, למעט ירידה לחנייה וממ"ד הממוקמים במפלס תחתון תוך ניצול הטופוגרפיה הטבעית של המגרש. חלל ריבועי פתוח בן 120 מ"ר החוצה את ציר האורך מכיל את האזור הציבורי.  חלל ההורים הקדמי, חלל הילדים אחורי. המימד מודגש ע"י מסדרון ארוך במיוחד המואר במפל אור לכל אורכו דרך סקיי לייט בלתי שגרתי. קו מנחה נוסף היה הקשר בין הפנים לחוץ, וניתן כמעט לומר שהבית הוגדר ע"י "תכנית נגטיב" – תכנון החוץ כמוקד קדם לתכנון הפנים. רהיט רב-שימושי מוקם בחלל המרכזי והפתוח, בעל ארבעה צדדים נגישים. חדר ההורים מאורגן כחלל פתוח לחלוטין, כשאזור הרחצה מתמזג עם אזור השינה ע"י אמבטיה עגולה ומרכזית. הכיור תלוי על קיר בטון חשוף ומצידו השני מוסתרים השירותים. הארון מהווה חצץ אקוסטי מהחלל המרכזי הסמוך. מדפי בטון דקיק מרחפים יוצרים פינת עבודה סמוכה לחלון הענק. השימוש בבטון רב: משטחי פייבר צמנט דקים מהווים את משטחי המטבח ועוטפים את האי, אדני החלונות, משטחים בחדרי הרחצה וספסלים בגינה.

Design by MoZi