נוימן חיינר אדריכלים | בית אקולוגי בהרצליה

בית אקולוגי בהרצליה

מיקום: הרצליה

שנה: 2011

שטח: 215 מ"ר

מגרש: 800 מ"ר

צוות תכנון במשרד: שרון נוימן, הילה צור

פיקוח: יוסי יהלום

צילום: עמית גושר

תכנון יוצא דופן הנובע משילוב דרישות אקולוגיות עם מגבלות נוקשות של מגרש דו משפחתי, ארוך וצר במיוחד. חזיתו הארוכה פונה לכיוון מזרח, והמערב חסום ע"י הבית הדו משפחתי השכן. העמדת הבית והפניית הפתחים בו הן המעשה האדריכלי המהותי ההופך את הבית לאקולוגי במידת האפשר. הבית מורכב מסדרה של סגמנטים הפורצים מהגבולות על מנת לקבל אור ואויר מצד דרום וצפון. הצד המזרחי והארוך מקבל מינימום פתיחה, משיקולי זווית השמש וההשפעה התרמית, והפתחים הגדולים ביותר מופנים כלפי צפון. חמשת הסגמנטים עובדים בניצב לציר המגרש, שהוא גם ציר התנועה הפנימי בבית, ובא לידי ביטוי למשל בגשר הארוך בקומה הראשונה. החלוקה לרוחב נעשתה בין השאר על מנת לצמצם את אפקט האורכיות המרתיע של המגרש. כל סגמנט מכיל פונקציה ספציפית, הן בקומת הקרקע והן בקומה הראשונה. הגג בכל אחד מהסגמנטים ניצב תמיד לקיר המזרחי הנטוי.

הבית בנוי מחומרים קלים ומבודדים בבנייה מתועשת. הקירות, הכבושים במפעל בווקום, מגיעים לאתר מוכנים ומורכבים בשטח, על ידי איזי יוגב תעשיות, "אסגרד". בכל אחד מהסגמנטים מותקן solatube בתקרה, המכניס אור שמש מרוכז. נעשה שימוש נרחב בתאורת לדים חסכונית, וכמו כן מתוכננות מערכות אגירת מי גשם, מי טל, מיחזור מים, מערכות סולאריות, מערכות להכנסת אויר מערבי דרך הגג, ומתקן לקומפוסט.

Design by MoZi